onsdag 8 april 2009

Gamla Centrumbiografen

Numera står den gamla biografen öde, och övergiven i Högsby. I backen lutar det, och det gör byggnaden också. Här har otaliga ortsbor varit och tittat på film. I Högsby finns också den ideella föreningen Garbosällskapet, och de har en utställning permanent på samma gata. Greta Garbo hade sin rötter på mödernet i Högsbytrakten. Bilden är klickbar. Är du intresserad av Greta Garbo kan du läsa mer här.

8 kommentarer:

Resa med Herbert sa...

Hej!

Synd att huset får stå oanvänt.

En riktigt go och gla Påsk önskar jag dej

Må gott, önskar Irene

http://solvarm-tillbakaigteborg.blogspot.com/

B i r g i t t a sa...

Är biografen K-märkt? Är det där utställningen är? Hoppas den inte får stå och förfalla.

Pialotta sa...

Så där är det med många utav våra gamla hus där det varit full rulle förut.. Så synd om de bara ska stå och förfalla.. Jag bodde som liten i en by här i Skåne.. då fanns det två lantaffärer där (Pappa var butiksföreståndare), tobaksaffär Taxistation, bussförbindelser till staden, Folkets Hus, frisersalong (mammas), en stärka för potatis och en Biograf.. inget av det finns kvar.. så synd att det gamla är borta.
Greta Garbo.. ska kolla
Ha de gott o en riktigt fin tur till Blåkulla.. glöm inte att det är vid Konsum som vi kärringar ska träffas för vidare färd;-) Nu ska jag förbereda kvasten.. måste vaxa o polera:-)
Till vi syns.. tjingeling/Pialotta

Photos by Storm sa...

Hejsan. Jag har aldrig tänkt på biografen fastän jag brukar passera Högsby på väg till Hultsfred och Linköping. Fin gammal byggnad. Glad Påsk passar jag på att önska dig/Lis

Karin Berg sa...

Ett vackert hus. Jag skulle kunna tänka mig att bo där, tycker mycket om fönstrena. Och visst är det underbart med all historia ett hus kan bära på?

Anette sa...

Så synd att byggnaden inte används längre. Men det går väl inte att få någon bra ekonomi i det.
Vill önska dig en riktigt Glad Påsk och mycket solsken.
Kram Anette

Unknown sa...

Vilket vackert gammalt hus och så mycket historia det bär :)

En riktigt fin påsk önskar jag dig vännen!

Kram Anna

Jah Hollis sa...

Högsby är ett lite märkligt ställe. Det är avfolkningsbygd i ett så naturskönt område att det borde locka till sig folk bara av den orsaken.
Sedan hade dom ju en gång Pizzeria Tombstone:
jahhollis.blogspot.com/2007/06/
r-det-s-gott-med-pizza-egentligen.html