fredag 1 maj 2009

Klarbär - surkörsbär

Prunus cerasus
Mitt klarbärsträd står i full blom. Tänk att något med så vackra blommor kan vara så surt. Saft på dessa lär vara god, och recept finns det gott om, men jag lämnar de mesta bären till fåglarna.
Vildskott sätter den gärna, och det gäller att hålla lite koll på dessa så inte hela trädgården blir som ett stort buskage av klarbär. Fast det skulle nog bli en vacker syn om våren med en helt vitblommande trädgård:D

8 kommentarer:

Hero sa...

Ja, körsbärsblommor är vackra. Det skulle nog vara väldigt fint med en trädgård fylld av dem...
Jag har också fotat körsbärsträd i dag.
Ha en fortsatt skön helg

Annika sa...

Härligt vitt mot en blå himmel.

Klarbär eller körsbär... Vårt körsbärsträd blommar så intensivt så jag tror inte det är sant. Det har aldrig varit i närheten av mängden blommor som det har i år. Underbart! Det kanske är ett körsbärsår i år. Eller klarbärsår :o)

Annika sa...

Just det... det där med "drömlika sippor":

Kortast möjliga skärpedjup. Gärna makroobjektiv. Jag har inställning f/2.8. Lägg dig ner och titta igenom sökaren. Svep genom sipporna tills du hittar “din bild” då trycker du av :o) Manuell fokus underlättar om man vill ta den här typen av bilder.

Anette sa...

Jättevackert, men jag håller med dig om att det är surt. Vi hade brunbär på hela vår baksida när vi byggde detta huset. Det var ju i och för sig vackert med bären är riktigt sura. Det var ett väldans arbete med att få bort alla. Ha en fin dag i trädgården. /Anette

Resa med Herbert sa...

Hej!

Dina klarbärsträd är så fantastiskt vackra, underbar bild.

Och som jag har sagt förut, så gillar jag att du skriver om bilden oxå.

Må så gott i din ljuvliga trädgård.

Solvarma kramar från Irene

Ulrica sa...

Så vackert.... det är något visst med vita blommor tycker jag.

Både s/v och färg.
Jag kopierar lagret och gör det översta lagret s/v. Sen lägger jag en lagermask på det och väljer svart för och målar fram färgen från lagret under. Jag jobbar i Photoshop. Känns det krångligt? Jag kan göra en lathund om du vill. Säg bara till:)

whatthefuckdotcom sa...

ååååååååå vi har knappt knoppar här i norra uppland! Avundsjuk!

Christina, Sweden sa...

Läckra surkörsbär!
Blir ju en helt underbar likör av dessa!