söndag 15 augusti 2010

Tips önskas för fotobehandlingsprogram

Jag har skaffat ny dator, och behöver ett fotoprogram. Det får inte kosta skjortan, och jag vill ha de basala funktionerna. Finns det någon som har erfarenhet av adobe photoshop elements 8, eller något annat i samma prisklass?

7 kommentarer:

Ingalill sa...

Gimp är helt gratis och lika bra som photoshopen :)

Artlover sa...

Kanske för dyrt. Men jag rekomederar Lightroom varmt. På Adobes hemsida kan du ladda ned fullvärdesversionen för sek 3170,20. Jag har version 2 och ska uppgradera trean för sek 992,20. Men det får vänta, Jag har uppdaterat Office för Mac från v.2004 till v.2008 för 1700 kr. Phu:-P

Pumita sa...

Jag använder Picnik på nätet. Kostar inget heller. Kanske inget för proffs. :)

Susanne sa...

Ska du bara ha det mest grundläggande finns ju flera on-line-program som t.ex. picnik. Jag brukar använda det när jag är på resande fot.

Gimp har jag också använt, men blev aldrig riktigt vän med det. Funktionerna är lite krångliga att hitta, men det kan ju ha blivit bättre nu.

Photoshop Elements 3 använde jag innan jag köpte CS4. Numera täcker Elements absolut inte mina behov även om jag långt ifrån använder allt som finns i CS4.

Tar du raw-foton så passar ju Lightroom perfekt, precis som Artlover skriver. Hade jag inte redan haft CS4 med Camera Raw så hade jag satsat på Lightroom.

Har man mac så finns ju iPhoto som numera också har raw-konvertering och de enklaste funktionerna. Fast du köpte kanske en pc. :)

@nemonen sa...

Tack för alla förslag som mottages tacksamt. Jag väntar till nästa veckan innan jag riktigt bestämmer mig.

Anette sa...

Jag använder också picnik på nätet. Gratisversionen. Men jag tror att man kan "uppgradera" om man vill ha mer finesser.
/Anette

Hero sa...

Så bra att du tog upp det här! jag håller också på att bestämma mig och "lånar" tacksamt dina tips. Jag var inne på bildbehandlaren.se och där finns bra information om photoshop elements.
/Maria