måndag 14 februari 2011

Veckans hus # 52 - TeaterTemat hos Hedwig den här veckan är teater. Jag har inga bilder från en teaterpjäs, dock ett foto på teatern i Växjö. Här har jag aldrig varit och sett någon pjäs. Däremot finns det flera ställen i Växjö där man kan se på teater.

Fotot visar konserthuset, och där brukar jag gå på teater. Byggnaderna är helt olika ett gammalt och ärevördigt och ett sprillans nytt. Vilket föredrar du?
Fler bilder på temat kan du se HÄR.

7 kommentarer:

Leena sa...

På något vis är det mer känsla att gå på gammal teater. Det är ofta lite mer pråligt, med sammet och guld, inte den stilen som jag gillar annars men där passar det bra. Så jag skulle välja det första stället.
Ha en bra fortsättning på alla helgons dag!

Artlover sa...

Jag föredrar den översta bilden. Där står det till och med "Teater" på taket. Den andra bilden säger inte så mycket att det är just en teater.
Om du kommer till Stockholm måste du absolut besöka Fotografiska http://fotografiska.eu/ Från restaurangen har du Stockholms vackraste utsikt, ut mot Saltsjön och Djurgården.
Happy Valentine´s day:-)

Hedwig sa...

Kul att titta in hos dig igen, har inte blivit så ofta numera då jag inte deltar så aktivt i bla trissen numera.
Jag föredrar nog också en äldre byggnad, den är liksom lite mer festlig i sin utformning. Men många nya har andra finesser man också kan uppskatta.

Mona sa...

Den första teatern verkar ju klart charmigast, men ibland kan det ju vara bekvämare på en ny teater. Jag minns en operaföreställning i London i en gammal teaterbyggnad. Det fanns ingen luftkonditionering och vi höll på att svimma av värmen.

Elisabeth sa...

Fina bilder, kommer inte ihåg att jag sett något av husen i verkligheten. Däremot har jag tittat på domkyrkan både in och utvändigt. Där kan man väl också säga att det sker en del föreställningar. Ha dé!

Anni sa...

Men visst är det något speciellt med gamla teatrar där så mycket "sitter i väggarna"? Å andra sidan kanske inte arbetsförhållandena och ljudet är det bästa. Jag vet ju hur stor kontrasten är mellan gamla Dramatens guldglitter och nya Stadsteaterns svarta spånskivor här i Stockholm...

Birgitta - foto CHIP sa...

Men Inger så kul! Jag missade ditt inlägg tidigare. Jag önskade ju att jag haft ett foto på Växjös gamla fina teater. Så roligt att se :) Du må tro jag varit där massor med gånger. Blev teaterbiten vid unga barnaår efter att ha sett Annie get your gun. Du - dessutom har jag sparat alla gamla programmen från Växjö. Besök teatern den är så fin med röda sammetsfåtöljer och gulddekorer! kram och tack för att du visar den!!!!