fredag 1 november 2013

Människoskapelser

Detta är skapelser som jag tycker mycket om. Ett gammalt hantverk som vi skall bevara tycker jag. De gamla gärdsgårdarna är fina och ett sådant staket är  inte gjort i en handvändning. Tittar man närmare som jag gjort här kan jag förstå att det ligger många timmar bakom varje sådan här gärdsgård.  I kronoberg där jag bor har vi mest stengärdsgårdar och även de är en stor konst att anlägga.

14 kommentarer:

Violen sa...

Ett riktigt konstverk skapat av en skicklig hand! Hoppas gärdsgården får lite omsorg så att den bevaras och glädja många framöver!
Trevlig helg!

Monica o Jacob sa...

Håller med helt och hållet, vi funderar på att sätta en runt huset.
Ha en skön allhelgonahelg;-)

ulla laiho sa...

En vacker bild helt i min smak. De gamla gärdsgårdarna är så vackra. Jag har sett en del nyanlagda men de har inte alls samma charm och är många gånger spretiga, spinkiga och glesa.

Anonym sa...

Verkligen ett hantverk, så även stenmurarna. Vilket jobb att iordningställa allt, men det är det säkert värt, för snyggt blir det. Ha en fin fredag!

LarsIngvar sa...

Ett riktigt hantverk som bör bevaras och inte glömmas bort. Jag tycker dom är vackra där dom står.
Ha en trevlig helg.

Anita - Malta sa...

En äkta människoskapelse som säkert tar sin tid att göra. Visst är de fina staketen och säkert väldigt tåliga. Här bygger man staket nästan bara med sten. Den typiska maltesiska.
Önskar dig en skön helg Inger !

Eva Trillian sa...

Äkta hantverk som en gång i tiden var det vardaglig tillvägagångssättet ses nu som konstverk - och med rätta. Det är vackert och det håller!

Margareta sa...

Där är jag helt ense med dig, älskar gamla gärdsgårdarstaket - vackert och vilket underbart hantverk som tyvärr inte många klarar av idag.

Kicki sa...

Jag tycker också mycket om gärdesgårdar! Vi har en i närheten som omgärdar en park! De smälter in så bra i naturen tycker jag!

naturglede/Randi Lind sa...

Vakker bilde! Jeg liker sånne gjerder fra gammel tid. De minner meg om da jeg var liten pike på gården hjemme! God helg til deg!

Freja sa...

Gärsgårdar och stenmurar är ett idogt hantverk som blir så vackert!

Pialotta sa...

Jag har ju sett denna bilden innan från FB-hållet, men jag måste medge, att den är ännu ljuvligare nu ... riktigt konstverk :)

Marit Johansson sa...

Ja sådana staket är så vackra och säkert inte lätta bygga!

Annika på Rubinara sa...

Jag gillar oxå det här. Här finns själ, närvaro och tidens tand. Vackert är det, liksom din bild.