onsdag 22 januari 2014

Tänk om....

..jag vore sjöman, och skulle gå upp och ner för den här branta trappan. Jag vill inte ens tänka tanken. 
Nåväl min salig far var sjöman, och han har berättat  många historier från "sjön" och det har lett till många goda skratt. 
Han ville, ett tag att jag skulle jobba som frisör på en Amerikabåt, men se det satte mor P för. Kanske var det tur för sådan otur som jag har med vatten hade nog fartyget förlist :D
Ps fotot är tagit på en jagare som tillhör Marinmuseet i Karlskrona. ds

12 kommentarer:

Violen sa...

Tur att du inte utmanade ödet utan höll dig på torra land! Tänk om du skulle gå upp och ner för en så brant trappa flera gånger om dagen!

B i r g i t t a sa...

Tänk vilken fin historia du bjuder på :)
Grattis Inger! Du vann omröstningen i Onsdagstema! Nästa vecka gäller ditt temaval :)

Marja sa...

Just att gå nerför en sådan trappa är jättesvårt. Jag skulle nog gå baklänges om jag blev tvungen. Men sjömännen var vana. Tur att du inte for iväg... :)

Pumita sa...

Oops, här håller vi krampaktigt i ledstången... vill inte tänka på vad som kan hända.

Stare Ström sa...

Men den hade gett god kondition!

Monica sa...

Nä några sjöben har jag inte och trappan ser lite brant ut.
Men i yngre dar hade det nog varit roligt att resa runt i världen.
Ha det bra;-)

Anita - Malta sa...

Har fortfarande ett starkt minne kvar av din berättelse igår om din rädsla för vatten och orsaken. Tur att din far var sjöman med historier som lett till många skratt. Det kanske gör rädslan för vatten lite mindre. Nåväl, bilden på trappan är väldigt talande och jag är väldigt glad över att du inte behövde springa i den upp och ner ;-) Ha en skön fortsatt vecka Inger !

Freja sa...

Jag har kompisar som rest jorden runt flera varv med lyxkryssare. Det blir som en helt egen värld ombord på dem, men jag tror inte det varit nått för mig. Tror att jag skulle känna mig instängd, så jag skulle gjort samma val som dig! Och den där trappan, den känns som trapporna i Amsterdam, smal och brant!

Eva Trillian sa...

När det gäller val i livet händer det ju verkligen att man funderar i banorna "tänk om" - och jag tror att vi ska skatta oss lyckliga att vi inte vet svaret all gånger :)

Vivishagerom sa...

Flott bilde og tolkning av tema!

Vivi

Anni sa...

Ja jisses, ta lite gungande vågor också så går det fortare än fort nedför trappan! Hu! Men vackert!

Anonym sa...

Otäck brant trappa, ingen man springer snabbt upp och ned i. Att jobba på sjön är nog ingen höjdare, om man inte har riktigt sinne för det vill säga. Fint fångat!