fredag 9 maj 2014

Änglar finns de?

Jaha då var det ett nytt tema idag. Temat är han hon eller hen. 
En ängel har mansnamn så jag misstänker att de är av manligt kön, men hur i all sin dar förökade de sig. Har ni tänkt på det? Ja nu tänker jag bibliskt som ni säkert förstår. Här är ängeln en man det vet jag med säkerthet, men alla de andra som nämns i skriften måste väl ändå vara hen...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Du tänker bibliskt.
Jag tror att alla änglar är skapade för länge sedan. De förökar sig inte. Alla som visat sig har varit i skepnad av en man.

Violen sa...

Jag har alltid tänkt mig änglar som kvinnor men nu när jag tänker efter stämmer det inte med namnen! Kanske måste jag tänka om men det blir svårt! Fin bild på din manlige ängel!

Mias Mix sa...

Haha. Frågan är om änglar förökar sig över huvud taget. Det är ju vi som blir änglar :) Kul bild!

Pysselfarmor sa...

Hoppsan Gabriel??!!
;-))

Anonym sa...

När änglar har visat sig för människor i biblisk tid, har de alltid varit män. De är skapade till änglar, de förökar sig inte.

ulla laiho sa...

Skyddsängeln på en tavla jag fick av min farmor har jag alltid tagit för en hon. Men det skulle kunna vara en späd han eller t.o.m. en hen, för man ser inte kroppsformen i den lösa klädedräkten.

Stare Ström sa...

Så är det nog! De är i alla väldigt könlösa att titta på.

Marja sa...

Det var en fin ängel. Har inte tänkt att änglar har namn, men ärkeängeln Gabriel känner jag till. För mig är änglarna oftast små hon... eller små han. Kanske säkrast med hen i alla fall. :)

Erik Semlan sa...

Under en längre tid hade jag själv en skyddsängel. Ja det var i alla fall så en "spåkvinna" kallade min starka aura. Några gånger har jag verkligen fysiskt känt hur ängeln hindrat mig från att göra vissa saker. Facit har efteråt visat på ganska häpnadsväckande skeenden.
Skulle kanske försöka skriva ner en del.
Men de senaste åren har jag inte märkt något av skyddsängeln längre, inget tydligt i alla fall.
Lustigt, fick känslan av en feminin ängel.
Han eller hon eller hen, ja inte alltid så lätt veta vad som gäller.