tisdag 27 maj 2014

Efterlängtad

Efterlängtad är den sommaren och för mig står lupinerna för sommar.Riktigt tidiga är lupinerna i år. De är vackra men anses nog vara lite av ett ogräs. De tillhör de gamla trädgårdarna jag minns från förr. De brukar blomma runt midsommar, varför jag kan misstänka att det inte finns några kvar till midsommarens alla arrangemang. Kanske är det dags att kalla dem för vårblommor:-)

12 kommentarer:

Ezter sa...

De brukar också vara klara till skolavslutningen och den är ju snart!

Stare Ström sa...

Ja, i år tycks det mesta vara vårblommor!

Erik Semlan sa...

Jag vet att det anses vara ogräs, men jag tycker mycket om lupiner. Brukar samla in fröna ur kapslarna och har försöka få igång dem att växa vid sommarstugan. Men de trivs inte riktigt, kanske fel typ av jord. Även hemma har jag försökt plantera lite, vad som hänt här vet jag inte men tyvärr inga blommor.
Ditt foto är fint, skön sommarkänsla i bilden. :-)

Anitas Malta sa...

Efter en lång vinter känns sommaren väldigt efterlängtad. Visserligen är inte vintern så lång hos mig men tillräckligt lång ändå för att längta. Jättefin bild på vackra lupiner. Inte alls ogräs i mina ögon.
Ha en fin tisdagskväll Inger :-)

Violen sa...

Fin symbol för sommaren, lupiner som finns i så många vackra färger! En riktig sommarblomma!

Freja sa...

Vilket frodigt överflöd, så fint!

Paula i pörtet sa...

Här i södra Dalarna är dom i knopp nu, lupinerna, o midsommarblomstern blommar för fullt. Minns år då vi inte hittade några blommor alls till midsommarstången, då beroende på en seg sommarstart. Så olika kan det bli...

Scaniatjejen sa...

De är vackra men i min trädgård är de ogräs, om än fina sådana. Ja alla växter är tidigare i år, hos mig är de flesta nu så stora som de normalt är vid midsommar.

Anonym sa...

Lupiner är jättefina och som du skriver, somriga. Jag får minnen av min gammelfarmor, jag brukar plocka lupiner till henne och hon blev alltid så glad.

Monica sa...

Ja dom och fingerborgsblommorna är så fina;-)
Ha en bra dag

Maskeradgalningen sa...

Jag är otroligt förtjust i lupiner. De är en av mina favoritblommor. De påminner om lata sommardagar och dammiga grusvägar.

Mias Mix sa...

Ogräs eller ej, vackra är de! Gärna i stora fång. Ja allt är så tidigt i år så det finns ju inget kvar till skolavslutning o midsommar.