onsdag 6 augusti 2014

Bakifrån

Då har jag äntligen försökt mig på gatufoto. Ett smygfoto som är taget med mobilkameran inifrån bilen. Alltid när jag tar foto på allmänna platser glor folk på mig och jag lommar iväg med kameran. Men så här vet de inte om att de fastnar i min kamera. Man har faktiskt rätt att fota på allmänna platser vad jag vet.

12 kommentarer:

Malys krok sa...

Et bakfra bilde er det vel lov å ta! Damen ser både fin og smart ut, kanskje litt varmt, men er sikkert en tynn kjole. Takk for din hilsen! -Margit-

Heidi sa...

När jag ser någon foto utomhus, är jag alltid noga med att försöka hålla mig ur vägen. Kanske är det därför folk tittar på dig - dom vill klura ut vad du fotar, och försöka hålla sig ur vägen så att du får fina kort, utan människor som råkar passera.

så att ta kort ute med dold kamera/telefonkamera är ett bra sätt om du vill gatufotografera:)

Ett annat alternativ är att faktiskt fråga människor på gatan om du får ta ett kort på dom. jag vet en person som jag har flickrkontakt med som gör på det sättet, och ibland har han tur och får fota människor han just träffat på gatan:)

Och bilden - den är jättefin!

Erik Semlan sa...

Visst får man ta fotografier på folk i vår gatumiljö.
Det är du som bestämmer över dina motivval. Lite normal hänsyn kan man ju visa och jag brukar fråga ibland, när jag själv tycker det behövs. Berättar att jag har en blogg och att fotograferandet är ett fritidsintresse. Hittills har ingen protesterat.
Är hon barfota eller har hon flip flop på fötterna?

Anonym sa...

En bra bild till temat.

Jag tycker att gatubilder är svåra att ta . Vill inte ha deras ansikten på bild. Man får fota på allmänna platser, men det får inte vara "kränkande", läser jag på internet.

Violen sa...

Så fint ditt gatufoto blev! Smart att sitta i bilen och foto lite lagom diskret!
Ha en skön kväll!

Anneli - A'la Foto sa...

Klart du får fotografera på allmän plats och andra människor! Strunta i om de stirrar! Och klagar de är det bara att förklara att det är lagligt! :)
En fin bild på som passar perfekt på temat! Och en bra gatubild! Det är bara att köra på! :)

Freja sa...

Jag vågar inte heller riktigt fota ute bland andra som jag inte känner. Men mobilen är smidig, det går ju att stänga av ljudet och låtsas sitta och läsa, spela, surfa och ta kort samtidigt...

Anonym sa...

Tur att man inte vet hur
man ser ut bakifrån, när
man går. :)
Kul bild!

Ruth i Virginia

Arja sa...

Halloj!
Snyggt fotat och det blev fint i s/v :)

anemonen sa...

Ja jag hoppas verkligen att damen ifråga inte skulle tycka illa vara om hon skulle se den för hon var faktiskt riktig snygg tyckte jag.

Monica sa...

HAHA du kan nog få jobb som detektiv;-)
Läcker svartvit bild.
Ha det bra

Eva Trillian sa...

Undrar hur man hittar känslan för att fota gatufoton ... känslan där foto är viktigare än att folk glor (vilket de antagligen inte gör - det känns nog mest så ;))
Ditt "smygfoto" är alldeles ypperligt till temat :) Gör sig bra i svartvitt också!