tisdag 5 augusti 2014

Fara

Temat den här veckan är "fara" med tanken på den stora skogsbranden som härjar i mellansverige. Jag tänker på de som bor och lever i bygden och ber att den ger med sig. 
Själv väljer jag fara = åka då fara har flera betydelser, och det är fritt att tolka som man vill. Jag är inte speciellt förtjust att åka färja, men för någon vecka sedan for jag med Aspöfärjan från Karlskrona till Aspö och det var verkligen svalkande i den brännande hettan. Det kan vara fara att åka med färjor  för det händer någon gång då och då att det händer olyckor. Färjekarlen berättade att det har hänt att andra båtar krockat med färjan, någon har hoppat från den och tagit livet av sig och någon gång har biten där fram lossnat när bilarna kört av så helt riskfritt är det inte. Ja nu fick jag med både fara=åka, resa och fara=risk. Nu skall jag titta in hos er andra och se vad ni har för bilder på temat. 
Trevlig afton.

12 kommentarer:

heidi sa...

Fin bild, och ett härligt ordflöde:)

Ordet fara = som i att resa bort, tycker jag mig märka använda allt mera sällan. Men det kanske bara är jag som tycker det:)

Paula i pörtet sa...

Hej, I Finland där jag är född och uppvuxen sa vi fara och inte resa, uttalat med kort a dessutom "ler" Jag gillar annars dessa färjor som försvinner mer och mer o ersätts av tråkiga broar...

Violen sa...

Trevlig variation på temat!Jag åkte också färja för någon vecka sedan och njöt av en lugn och skön tur till sjöss!
Ha en skön kväll! Det verkar som om värmen ger med sig nu och det blir lite svalare!

Jenny sa...

Intressant inlägg och fin bild :)

Annemor sa...

Det var fara både på den ene og den andre måten, men jeg må nok si at jeg foretrekker fara som å reise :)
Håper de snart får bukt med skogbrannen. Det er så skummelt.
Ha en fin kveld, like vel.
Mormor

Klimakteriehäxan sa...

Jag valde också ett trafikmotiv! Kan som bekant vara fara nog!

Sophia sa...

Ja fara kan ju ha fler betydelser :)Man tänker nog inte vilken fara det kan finnas med det mesta dock, men hoppas ändå du hade en trevlig tur på färjan! :)

SigridfraEnget sa...

Jättesnyggt tolkat!

Freja sa...

Jag använde oxå "fara" som i att åka, resa. Jag gillar färjor, det fanns många här i trakterna förr, men nu är de flesta utbytta mot broar. Effektivare, men inte lika kul!

Stare Ström sa...

Bra tolkning! Du fick med båda varianterna.

Erik Semlan sa...

Du har kombinerat ordets betydelse fint och fått med både verb och substantiv, snyggt.
Fiffigt att vi har bilfärjorna, som en flytande bilväg mellan öarna. Smart att använda där en bro över vattnet skulle bli för dyrt att bygga.
Snygg bild, skönt somrig. :-)

Monica sa...

Nej att vara ute på böljan den blå är långt ifrån ofarligt.
När alla kontakter mm är urdragna kan jag sova fast det åskar, har haft ett par nerslag i närheten av mej men dom har bara gett lock för öronen.
Ha en bra dag