tisdag 2 december 2014

Brådskande

Brådska det känner jag var gång jag skall fånga en fågel på bild. Ja jag måste erkänna, att  någon naturfotograf är jag inte, och speciellt inte när det gäller att fota fåglar. 
Därför känner jag alltid brådska när djur dyker upp och jag har kameran med, och så mycket brådska så jag inte kan hitta avtryckaren på kameran när jag såg ett lodjur. Bilden hur den blev? Ja döm själva. 
:D

9 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Jag tycker du lyckats utmärkt. Det samma känner jag, det blir oskarpt och darrigt om det blir något alls, så spännande med ett lodjur, det har jag bara sätt på djurpark. Och måsen som luftade vingarna var också fin, bråttom verkar den ha

Anonym sa...

Första bilden är väl underbar! Lodjuret kunde jag har försökt fånga. Jag tvekar och velar och när jag har bestämt mig är allt över.

Ezter sa...

Påminner om när jag fotade en älg i trädgården. Bara en massa grönt... Men jag ser ditt lodjur!

Violen sa...

Det finns ingen tid att tveka när man fotograferar djur, då får man vara snabb! Mycket bättre att chansa än att låta tillfället gå ur händerna! Jag skulle vara överlycklig om jag hade fotat ett lodjur även om bilden inte blev perfekt!
Ha en skön kväll!

Monica o Jacob sa...

Bilden på måsen är riktigt snygg:-)
Man ser ju i alla fall lodjuret och när
du berättat att det är ett syns det riktigt bra;-)
Ha en skön kväll

llh sa...

Jättesvårt är det att få med vilda djur i bild. Måsen är ju perfekt fångad, vilken levande bild. Och lodjuret syns i alla fall, själv har jag aldrig sett ett lodjur i vilt tillstånd. Skygga djur, lyckliga du som sett ett

Eva Trillian sa...

Fågelbilden är ju hur bra som helst!
Ibland får man kalla bilder för "minnesbilder" och trösta sig själv med att den påminner om en häftig upplevelse även o det inte blev något praktfoto att visa för omvärlden :) Men, jag ser ju faktiskt lodjuret :)

Freja sa...

Känner igen mig när det gäller att fota fåglar, det är ju hopplöst! Men lodjuret, vilken grej!

Mias Mix sa...

Fota djur och barn är svårt, de rör sig hela tiden. Roligt att bara få se ett lodjur i verklighet och du lyckades i alla fall få med det på bild! Bra jobbat!