torsdag 28 maj 2015

Kryddor i långa banor

Jag gillar kryddor, men det får inte vara för starkt. Chiliflakes är en ny krydda som jag gillar, men den är stark och det räcker med några flingor för att sätta piff på t ex kyckling precis som tandori. Här är det rosépeppar i fokus och det en god krydda det med. Jag gör rosépepparsås ibland. Vilken tur vi har som har så många fina kryddor som förgyller maten vi lagar.

10 kommentarer:

Stare Ström sa...

Brukar försöka köpa kryddor utomlands. Spännande att se vad det är för smaker. Ibland är det gott- ibland åker de i soppåsen.

Violen sa...

Vad vore maten utan kryddor! Lustigt, just idag har jag använt rosépeppar! Strödde lite som smakförhöjare på skivad banan och det var gott.

Monica sa...

Ett liv utan kryddor vore inte roligt, fin bild;-)
Ja jag är riktigt nöjd med kameran och mina objektiv.
Ha en skön kväll;-)

Eva Trillian sa...

Fin bild på kryddorna!
Blir det för starkt så missar man ju hela poängen med att krydda- det ska förstärka och lyfta, då är det perfekt!

Beppan sa...

Härlig bild på god krydda. Och vacker :-)

larsIngvar sa...

Mycket fin bild. Chiliflakes använder jag gärna i maten det är gott. Rosepepparsås till kycklingfile med tagliatelle är en höjdare.

Ha en bra dag.

Anette sa...

For et flott bilde. Jeg er ganske følsom for sterk mat, og skulle ønske jeg kunne velte meg i smaker :) Ønsker deg en fin fredag :)

Marit Johansson sa...

Ja det är tur, det vore trist annars. Sen kan det bli bra bilder också :) som här!
Tusen tack för dina tips ang. det svartvita porträttet, jag ska ta och arbeta vidare både på den och färgbilden och sen lägga upp. Det är så värdefullt att höra allas åsikter!

Marit Johansson sa...

Hej igen, har jobbat vidare på porträtten du gav mig tips om igår, skulle verkligen uppskatta att höra din åsikt om de nya bilderna, de ligger överst på bloggen!

Nett sa...

Härlig bild, kryddor är gott men som du säger. Lagom är bäst!