tisdag 4 augusti 2015

Enstaka skurar

 Lov eller semester skulle vi visa bilder på den här veckan.
Då vill jag börja med skur, och inte vilken skur som helst. Sådana här skurar har vi haft gott om i sommar så de kan vi klara oss utan resten av sommaren.
skurlov som man hade förr i skolorna. Det har inte jag haft när jag gick i skolan, men det hade min mor och säkert hennes mor också. Förr så hade barnen skurlov, och den dagen skulle hela skolan städas ordentligt från golv till tak, och då var det säkrast att det inte fanns några elever på plats.
Inte bara skurlov utan man hade faktiskt också potatislov. Lov ske pris för potatisen. 
I vårt forna bondesamhälle fick barnen på landet ledigt för att hjälpa till att plocka potatis. Den veckan är numera vårt höstlov.
Jag tror detta var bra för barnen att få känna sig nyttiga i familjen och det blev fin gemenskap. Man gjorde något konkret tillsammans.
Ja kanske det finns fler sorters lov men det är dessa jag känner till.

Så har vi till sist semesterbilden. Jag har varit på flera små turer både ensam och i sällskap. Här är ett foto från den bästa av turerna. Smålandet i Markaryd jaja ingen lång semestertripp här men desto bättre. Här kom man riktigt nära älg och bison, och alla fick 
chansen att mata och klappa djuren om man så ville, och så fick jag åka tåg som jag faktiskt tycker är riktigt trevligt. Visserligen inga bekväma stolar men luftigt och svalt, och tillsammans med några som som jag håller mycket av. 
Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IngaBearbetningar 4.0 Internationell Licens.

6 kommentarer:

Stare Ström sa...

Och skurarna över gick i stekhet sommar idag. Skurlov skulle säkert behövas fortfarande.

Violen sa...

Skulle inte vara så dumt med skurlov och potatislov nu heller! Skurarna som kommer från himlen har tagit några dagars semester och det känns väldigt bra!

Annemor sa...

Skurlov? Morsomt, her var det potetene man fikk fri til :)
Herlig tog du har reist med.
Ha en flott kveld :)

Monica sa...

Potatislov skulle aldrig gå att ha nu för
tiden, det skulle genast kallas barnarbete.
Hoppas det inte blir för varmt nu när jag är
genomförkyld, lagom är bäst och vi har bara
haft en riktig skur här.
Ha det bra;-)

Mias Mix sa...

Potatislovet känner jag till men skurlov var nytt för mig. Intressant!
Och man behöver verkligen inte åka långt för att ha en härlig semester. Idag ska jag tex ut i svampskogen, jätteskönt och avkopplande.

Paula i pörtet sa...

Hej, så intressant läsning, skurlov hade jag inte hört talas om, hade nog förknippat det med regn, eller möjligen skurande hemma i bostaden..
Har bott i en gammal byskola, med ett litet krypin för fröken, det var en speciell känsla tyckte jag. Här i bygden har man älgjaktslov i skolan, de flesta barn är med ute i älgskogen.
Vi har också en älgpark ganska nära här, jag har varit inne i inhägnaden hos de tama älgarna, dom är urmysiga, och stora!