söndag 11 oktober 2015

Rundtur till grannkommunerna

Även den här helgen har gått i lugnets tecken. Jag har fått lite gjort i hemmet, och det är något som jag inte får glömma. Det är mycket lätt gjort när det finns så mycket kul som väntar runt knuten.

Dock tog jag en tur till sonen i Markaryd, och valde då att ta svängen om Älmhult. Här stannande jag till på biblioteket. 
Trevligt med lite möbler utanför så jag kunde slå mig ner en kort stund i det ljuvliga vädret.
 I denna kommun har de ett förträffligt bibliotek som jag skulle vilja ha i min stad. Jag brukar besöka detta eminenta bibliotek när jag är där. 
Titta bara på lamporna. Visst är de kreativa och lite roliga. De finns att beskåda i barnavdelningen. Jag måste tillägga att jag gillar hattar.....

...och visst är det samma stuk nästan på min som den som hänger på Älmhults bibliotek.
Här har de en avdelning med blomsterkungens böcker och minnessaker. Det gillar jag som är förtjust i blommor och bladet.
En dam har donerat sitt herbarium, och det var fritt fram att ta sig en titt.
Lite konst var där också och jag kan inte annat än tycka om den här långa slanka kvinnan som mötte mig så fort jag kom in. Den skulle kunna pryda mitt vardagsrum.
 Innan jag lämnade orten tog jag en titt in till Folkets Hus där en fotograf hade ställt ut sina naturbilder. Det är alltid lika trevligt att se hur andra använder sig av sin kamera och få lite inspiration. Även bokvikning fanns att beskåda. Detta har jag provat på, men kommer inte att fortsätta för  jag är i lite otåligaste laget för att hålla på med detta.
Väl framme i Markaryd bjöds det på middag och god stämning med  de unga tu.

16 kommentarer:

Violen sa...

Härlig blandning av kultur och samvaro! Jag gillar också den långa, slanka damen, tycker hon är riktigt läcker!
Ha en skön kväll!

Husbilen-Ellen sa...

Vilket fint bibliotek. Kul med lamporna, men din hatt var mycket läckrare! Verkligen snygg på dig!! Eller jag kanske skulle skriva att du är snygg även i den hatten! Ha dé gott! Elisabeth

Beppan sa...

Verkligen läckra hattlampor!
Och långa damen gillas med.
Annorlunda sätt att ställa ut foton där på bordet.
Undrar hur de höll sig upprätt?

HelenTh sa...

Vilka fina hattar! Biblioteket ser onekligen trevligt ut, ibland önskar jag att jag vore bibliotekarie men det får bli i ett annat liv.

Anonym sa...

Vilket kul ställe! Jag har mitt herbarium kvar
från realskolan. Tog examen 1945. Undrar om nåt
bibliotek skulle vilja ha det. Inte här iaf, det vet jag.

Trevligt inlägg!

Ruth i Virginia

Annette sa...

Jag älskar hattar! Så kul att se dem på barnavdelningen, det kanske skall föreställa en av Dupontarnas hatt och så långa farbrorns, kanske. Din hatt är underbar!

ulla laiho sa...

Det är alltid roligt och inspirerande att se hur andra gjort. Det var en klädsam hatt på en snygg modell - pryder säkert ditt vardagsrum lika bra som något annat.

BP sa...

Bibioteket är helt suverän! Kreativ utsmyckning. Älskar lamporna - vilken toppen idé! Å om du tröttnar på din fina hatt kan du ju lätt omvandla den till en lampa.

Så du har gett upp bokvikning. Du visade ju några exemplar på bloggen som var suveräna. Men jag skulle nog inte heller ha tillräckligt med tålamod.

Anita Malta sa...

Vilken trevlig beskrivning i ord och bild om din helg som just passerat. Du klär fantastiskt bra i hatt och ditt underbara leénde smittar faktiskt ;-)
Blomsterkungens böcker och minnessaker låter verkligen spännande och den långa damen faller mig verkligen i smaken !! Hur läcker som helst.

Fin avslutning med fotoutställning och sist men inte minst, middag med sonen och hans flickvän om jag förstår det hela rätt. Det sistnämnda får vi nöja oss med att se i vår fantasi ;-) Ha en fin fortsatt vecka

Susannesblogg sa...

Åh vilken skapelse! Det ser ut som kvinnans kjol är gjord av ett sånt där utsugnings rör till ventilation,

Mias Mix sa...

Vilken härlig helg! Jätteläcker kvinna, den där långa smala. Och så roligt att du använder hatt, det är ju så snyggt!

Barbro sa...

Hatten klär dig eller ska jag säga: du klär hatten!
Såg intressant ut med biblioteket, där skulle jag också vilja gå och skåda.

Anki sa...

Vilken trevlig helg... det där biblioteket verkar helt fantastiskt! Hattarna är underbara... både som lampor och den på dig :)

Anni sa...

Det är så roligt att du visar så mycket från trakten omkring dig, jag känner hur jag blir undervisad om så mycket jag inte känner till.
Men Karlskrona, ja jisses vilken vacker stad det är! Den arkitektoniska blandningen och allt vatten gör den ju helt fantastisk. Tänk om Stockholm kunde bli världsarv så att det inte byggdes fler fula hus av de stora byggbolagen utan man förstod att uppskatta de unika malmarna ...

Anonym sa...

Annorlunda bibliotek Du besökte! Häftiga hatt-lampor! KUL!
Du är så FIIIIN i hatt!!! KRAAAM från Kerstin A

Anonym sa...

Vilket flott bibliotek!!!
Verkligen fint och du passar förträffligt i hatt, dessutom,
kram
Yvster