söndag 8 november 2015

På tur bland buskar & blader och en kort biltur i nejden.

En lugn och maklig helg med naturvandring som inte är så dumt det heller om inget spännade så fick jag frisk luft, samt en liten biltur i nejden. 
 De goda äpplena (luktar och smakar som cox orange)har hamnat på gräsmatten som föda åt fåglar, och diverse andra småkryp. Tyvärr hann jag inte plocka dem när det var dags. Nu pryder de gräset som ännu är grönt och fint och med bladen till så blir det en njutning för ögat.

 De vackra röda bären lyser, och jag kan inte annat än stanna till och ta ett foto i all enkelhet. 
Taggarna ser hotfulla ut, och jag håller mig på behörigt avstånd.
 I plommonträdet hänger några eftersläntare med vattendroppar. 
Trots den stilla brisen hängde droppen kvar och väntade på att jag skulle hinna ta ett foto, och tur var det för söndagen bjöd på kraftiga vindar, och idag for plommonet bort med vinden.

 I ett av landen ser jag att det lyser vitt, och visst är det så att tovsipporna fortfarande blommar, och inte nog med detta för där är flera knoppar på väg att slå ut under alla löven. 
Ja det kändes precis som om det vore den första våren, och jag letar efter den första vitsippan.
#
Då var det söndag eftermiddag och dags för en biltur i nejden så spänn fast säkerhetsbältet så kör vi.
Väl framme i Skatelöv ser jag det för mig intressanta fotoobjektet, ett ställverk eller elverk eller vad det kallas, men elektricitet är det och det i stor mängd.
Ett foto och så far jag vidare och.....
...hamnar i Ellanda och här är de rädda om barnen, och det är bra för de är vår framtid.
Jag kan förstå att det behövdes en påminnelse till motorfordonsförarna för som ortsnamnsskylten ser ut kör de uppenbarligen som dårar genom byn.
Så fort att skylten blir skrynklig. 
Nåväl en liten mysig by där livet går i sakta mak och ingen känner stress att döma av det jag såg.
Väl framme i korsningen såg jag något på långt håll för choklad det kan jag inte motstå. 
Den mörka goda frestelsen. 
Tyvärr såg det stängt ut, och jag hade redan satt i mig min ranson för helgen så jag gled moloken förbi, men var frestad att vända trots allt, 
men avstod. 
Södergårdens chokladbod i Ellanda det skall jag komma ihåg.Sist men inte minst, för den är väl tilltagen, flyttades den här för att göra plats till Anglian som skall renoveras i vinter. Jag är glad att jag inte är involverad i detta rostarbete. Det har jag gjort en gång och aldrig mer. 
Då var det en Volvo 244 som skulle rostfixas, och en hel semester på fyra veckor lade jag på den. (begriper inte nu att jag åtog mig det). 
De första dagarna kunde jag inte lyfta gafflen till munnen när jag skulle äta så darrig var jag i armarna. 
Men se det gick över, och bilen blev som ny, men just de årsmodellerna hade urusel lack från början.
Med den här kvällsvyn säger jag god afton och på återseende nästa helg.

14 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Hösten bjuder på mycket vackert!

Violen sa...

Det är rent otroligt att det finns så mycket kvar att glädjas åt i naturen fastän vi är en bit in i november! Ibland känns det nästan som vår i luften! Du hinner med mycket under ett veckoslut, tack för att du delar med dig!
Ha en lugn och skön söndagskväll!

Meta sa...

Tack för den åkturen. Alltid roligt att se hur ni andra har det hos er
Ha det gott
Kram Meta

Livet genom bilder sa...

Oj vad du har hunnit med mycket. Chokladboden hade jag aldrig kunnat motstå. Tar du dig dit när det är öppet så hoppas jag att du bloggar om det.

Unknown sa...

Ja, vilken vacker höst vi har. Bilden på ditt plommon är jätte fin och solnedgången kan man verkligen njuta av.

Beppan sa...

Kul att få följa med dig på biltur!
Den där skylten med Ellandabarnen gillar jag skarpt.
Hoppas bilisterna tar det lugnt också.
Tovsippor - ny art för mig.
Lär väl inte klara Norrbottensvintern - men söta skapelser!

cissi sa...

Härligt att få följa med på din biltur! Helgens regnväder spädde på höstkänslan och en liten touch av stormen Freja tog de sista löven med sej, men min Astrid Lindgren ros blommar än.

Anni sa...

Vilka härliga höstbilder! Både äpple och plommon ser lockande ut, men mest lockar ändå den där boden. Jag ser fram emot att du åker dit och sedan recenserar ditt besök här i bloggen!

Stare Ström sa...

Kul att få hänga med dig ut till orter jag aldrig ens hört talas om!

Hanna sa...

Vilken härlig bildkavalkad, mycket trevligt att få följa med på din åktur. Naturen är vacker nu med sina murriga färger, det är ett vackert land vi lever i och vi ska verkligen vara glada för alla årstider som vi får uppleva. Chokladboden såg onekligen intressant ut, kanske tur att det var stängt, choklad kan verkligen vara beroendeframkallande ;-)

Tack för dina raka ord hos mig. Självkritiken blossar upp riktigt ordentligt ibland. Du har rätt inställning till det här med foto, man ska fota mer på känsla än teknik, annars är det lätt att man gör själva fotokonsten till något annat än det roliga och vackra som det är. Jag tycker att du tar fina bilder och har öga för motiv. Vi gillar ju lite av samma saker, som det rostiga, slitna och lite övergivna. Gatufoto handlar mycket om träning, man måste prova sig fram och våga visa sig på gatan med kameran. Jag tar alltid mina bilder på avstånd med bra zoom, eller så ställer jag in sportläget och skjuter från höften när jag går. Det viktigaste är att inte gömma sig och att se glad och trevlig ut, att man visar att man inte utger något hot :-)

Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Jättefina senhöstbilder du bjuder på. Gillar speciellt chokladbodsskylten.

Mias Mix sa...

Så många fina bilder, både höstiga och vårliga! Vad synd att chokladfabriken var stängd. Får bli en ny tur dit :)

Artlover sa...

Så var din helg. Fin bilddokumentation av din helg.

Anonym sa...

Inger! Vilka Otroligt vackra bilder Du tar!!! :) Du både hittar Fina motiv och så lyckas Du så SUPERBRA med ljus, skärpa och ALLT!!! :)
TACK för allt Du skriver och fotar här <3 /Kerstin A