måndag 16 maj 2016

Skyltsöndag = Pingstdagen

Då blev det en skylt till BP den här veckan också om än inte mer än ett klistermärke från SJ.
Loket är ett välkänt lok som man inte ser så ofta numera. Föraren är inte min gubbe för han har slutat och pensionerat sig för gott nu, och lämnar spakarna till yngre förmågor.
Själv hade jag  planer en gång på att bli förare, men avstod när jag hade sett hur det såg ut på överliggningarna. Hur jag hade tillgång till detta kan jag berätta om. Min första svärfar var överbanmästare och i samma hus som han bodde hade SJ sin överliggning, och det räckte för mig att få en liten kik in där för att avstå.  Bland annat låg där tidningar med innehåll som jag ansåg mycket stötande och så hade jag nog inte mäktat med tiderna när allt kom omkring. Då blev det istället att söka sig till läkemedel och apotek. En mera passande sysselsättning. 
Numera vet jag att överliggningarna är betydligt facilare än de var förr för nu finns det fler kvinnliga förare, och många får ligga på hotell.

Skyltsöndag

1 kommentar:

BP sa...

Nu börjar jag förstå ditt intresse för och kunskaperna om tåg och maskiner rent allmänt. Du har en gedigen bakgrund om man säger så. Hade varit kul med en kvinnlig tågförare. Kan mycket väl tänka mig att du troligen varit först i detta mansdominerade yrke.
Tusen tack för att du hittade en så fin dekal och berättar bakgrunden! Stort tack för länken också.

Svar 1: Oooooops, så fel det kan bli ibland. Sorry att jag misstog din son för en tjej (han hade långt hår så...) och att jag inte kände igen dig heller.

Svar 2: Vad gäller kreditkort så tycker jag bara att det är löjligt att betala en flaska CocaCola för 20 kronor på Pressbyrån med kort. Har alltid kontanter med mig, men betalar allt oftare med kort faktiskt, speciellt om det rör sig om större belopp. Swish - suck, nej inte det också;-)