söndag 16 april 2017

Skyltsöndag Påskdagen


Ganska hyfsat väder trots allt i påskhelgen fast i kallaste laget. Det fick bli en biltur till tomatodlingen i närheten, och medföljande sightseeing i bygden. Nu har jag hittat lite platser som kan bli trevliga att besöka när det är lite varmare.
Gällarydsvägen den skylten leder till Gällaryd, och den platsen har blivit känd för det var där de hade grävt ner taxichauffören Dusanka Petrén. Hon bragtes om livet 1991 då några ungdomar från Kalmartrakten på uppdrag av hennes make mördade henne. Platsen där hon hittades är i närheten där jag var i helgen, och en mer öde och dyster liten by får man leta efter. Rent ut sagt spöklik trakt. 
Inne på en annan avtagsväg i urskogen står den här mossiga skylten. Den visar oss fram till bron nedan en röd vackert underhållen bro som leder till en gammal glasbruksruin. Vi hann dock inte besöka ruinen i Skoga utan den tar vi en varmare dag. Kul med lite utflykter framöver med kameran.

Ån som rinner här är Badebodaån ett namn som jag tycker är ganska trevligt för det får mig att tänka på sommar, sol och bad. Ja själv har jag badat i ån många gånger, vilket går alldeles utmärkt en varm sommardag. Där den är  som bredast finns brygga och lite gräsmatta.

In i bilen och iväg igen till Bjershult för det var svenska tomater vi skulle handla för de som säljs i handeln är det ingen smak på. Importerade och smaklösa tycker jag. Nu skulle jag få mitt lystmäte i svenskodlat godis.
Väl framme stod dörren öppen och det var bara att traska in och ta så många påsar man ville ha och lägga pengarna i burken eller  swisha.
Pris? 
60 kronor kilot. Inte dyrt för de tog nästan 80 kr kilot för spanska tomater i affären.
Kan ni tänka er hur dessa smakade?
De svenska från Bjershult alltså..
Ljuvlig och jag har i princip smällt i mig ett kilo körsbärstomater nu.

Liten superkort filmsnutt med en skylt som man inte kan ta miste på vad den förmedlar. Nu kom gubben med på ett hörn så nu har ni sett honom också.
Så styrde vi kosan mot Grönskåra och hem. 
Jag kunde inte låta bli att fota det här gamla ödehuset. Så den blir extramaterial idag. Verandan har ruttnat bort, men dörrarna är kvar och de var så vackra, och jag blir så ledsen när jag ser ett så fint hus får stå och förfalla. Den stora ladugården fanns inte kvar mer av än ruinen.
Så tackar jag för att du hade tid att kika in på Käringafällan idag med att önska er Glad Påsk på mitt vis.
6 kommentarer:

Comsi comsa sa...


Hur vågade du dig till en sån kuslig och enslig by? Jag hade nog åkte förbi fortare än kvickt, hihi...

Fin skyltning men du har alltid fina skyltar.

Kram ♥

BP sa...

Måste säga att jag verkligen gillar dina skyltar från Smålandsskogarna. Lite exotiskt för en asfaltbonde som jag;-)
Mordet på Dusanka Petrén minns jag. Intressant att du tar upp händelsen och beskriver platsen. Säg som så - där skulle jag inte vilja bo...
Jättefina landskapsbilder, där jag gillar speciellt det slitna "staketet" mot vägen.
Tomater köper jag sällan under vintern då de inte smakar någonting, precis som du säger. Det gäller förresten gurka också. Å de spanska tomaterna som vi får här skulle spanjorerna inte ens drömma att äta själva. Dessa tomater går endast på export. Stackars oss. Så grattis till den underbara lyxen att kunna köpa närodlade tomater med smak!
Ödehuset är ju så fint! Undrar vem som äger det och låter det förfalla på det sättet. Trist!

Du ska ha 1 000 tack för otroigt fin skyltning och länken:-)

PS. Snöstorm och 0,5 plusgrader här i morse. Som tur är smälte snön inom en kvart. Nu visar termometern 2,1 grader... DS.

Geddfish ♥ sa...

Toppenhärliga och speciella skyltar från de djupa smålandsskogarna. Gillas!
För att inte tala om dina videosnuttar, superhärliga skådespelerier! Jag rycks med, är lite av samma sort som du där i skogen, hihi. Skogstrollet / häxan.
Skyltsöndagskram 💛

Susjos sa...

Hej och tack för titten i min blogg! Hoppas du får veta mer om sjukhemmet för lindrigt sinnessjuka i Värnamo som jag la ut igår på skyltsöndagen!
Ja, någon varm påsk har vi inte här i storstan heller, just nu ser jag några snöflingor som yr utanför fönstret! Suck! Men men,värmen kommer väl vad det lider..
Du har verkligen hittat skyltar ute i skogarna, tyvärr kunde jag inte klicka på videosnuttarna, får försöka igen senare kanske...
Ha en fortsatt trevlig dag!

Anni sa...

Underbara videosnuttar! Men hur odlar de tomater så här års? Och hur i alla världen vågade du ta dig till de där läskiga platserna i skogen? Dusanka Petréns namn känner jag igen, men minns inte mer.

I huvudet på Yvster sa...

Hejsan och tack för trevlig läsning