söndag 18 mars 2018

Skyltsöndag #149 & Gärdsmygens projekt färg

I veckan blev det en kort tur till Kalmar. På vägen hittade jag lite i skyltväg, och i stan borde jag funnit mycket att välja på, men slö som jag är numera att fotografera även med mobilen blev det inte mycket. Vädret var så in i vassen dålig till på köpet så ytterligare en bortförklaring.
Jag låter därför talesättet litet men naggande gott gälla den här veckan.
 På väg till civilisationen passerade vi Balebo som jag tycker är ett konstigt ortsnamn. Bale = bo har jag lärt mig så då skulle den här orten heta BOBO? Hm jag funderar vidare på det här......

 ...och stannar till och handlar lite godsaker, och det är inte vilka godsaker som helst utan champinjoner. 
Denna gången blev det skogschampinjoner. De är smakfulla och kan rekommenderas. 

Vi fick en liten guidad tur på odlingen, och det gillade såklart jag då jag alltid är på G att lära mig nytt.
Småländska priser var det också samt närproducerat.
Väl efter allt shoppande ville vi ha MAT, och enklast denna gången var att äta på IKEA. Jag har nästan börjat jämföra deras mat med hamburgerkedjorna. Smaklöst och fantasilöst trots allt det gröna de lägger på tallriken. Nåväl det är renligt och man blir inte dålig i magen.
Här på IKEA hälsar de alla barna välkomna att upp och hoppa. Tur att jag inte är barn, och måste upp och hoppa för jag var så trött i bena efter allt spring i butiker.
I Kalmar finns ett slott som passerades på hemvägen.  Här har en gång bl a Gustav Wasa, Johan III och Erik XIV huserat. 
Just den här dagen hade det fått en slöja på sig i den lite mörka kulören......

.....på tal om kulörer så ville jag visa rejält med färg idag till Gärdsmygens projekt färg. Håll tillgodo med dessa mina favoritfärger på läpparna. Färgen väljs med tanke på kläder och humör. 
Humör det har jag fått, och min moster kallade detta för Sturköhumöret. Ack ja nu får jag leva med det, och det är mest min särbo som får känna på det med jämna mellanrum så ni kan vara lugna.
Trevlig vecka till Er alla.


9 kommentarer:

Olga T sa...

Kunde vart Bobale också! Håller med om att det var ett knasigt namn. Men finns konstigare :) Jag tackar för färgrika foton!

Ama de casa sa...

Haha! Fin slöja där :-) Jag har alltid tyckt att dom där träden ser så ledsna ut... Slottet i Kalmar är fint, var där på bröllop när Anders lillasyster gifte sig :-)

Skogschampinjoner är dom bästa champisarna tycker jag :-)

Härlig skyltning!

Paula sa...

Balebo= som du säger måste det betyda att boet bor där! Haha, jag har hört förklaringar till många ortsnamn som jag aldrig hade kunnat gissa mig till. Så trevligt att kunna handla svamp direkt från odlaren! Här har vi slakteri och knäckefabrik, svampar får vi handla på Coop eller plocka i skogen, om ett halvår sådär. Ljuvliga läppstift, jag har nästan slutat använda läppstift för jag tycker mungiporna numera pekar neråt och det är så fult. Inte hjälper det hur mycket jag än skrattar! Tristast med att bli äldre, allt ramlar neråt tills det mesta hänger i knävecken!

BP sa...

Vilket toppen inlägg:-)
Det första jag tänkte när jag läste ortsnamnet så tänkte jag på Gareth Bale, fotbollsspelaren alltså, men han bor nog inte där utan spelar för Real Madrid;-)
Har aldrig besökt en champinjonodling, men då jag älskar svamp så kan jag föreställa mig den ljuvliga doften.
Kul med en guidad tur på odlingen, å så himla snygg du är:-)
Har faktiskt inte varit hos den lokala IKEA på år och dag. Minns att vi ofta åkte dit en lördag för att äta restaurangens då otroligt goda oxfilé med béarnaisesås. När dom slutade servera den rätten slutade vi gå dit - ungefär så;-)
Tycker att dina läppstift är jättefina. Röda/rosa läppar är ju du om du förstår vad jag menar. Läckert och färgglatt helt enkelt:-)

Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

Susjos sa...

Kalmar slott tittade vi förbi i somras också, när vi var på väg från Öland och hem igen, vilken trädgård det fanns där runt omkring slottet!

Älskar läppstift, och gillar dina härliga färger. Fastnade för läppstiftet längst till höger, vilken färg och vilket märke är det?
Kram och godnatt!

Ditte sa...

Tack för roliga och pigga skyltar. Och för mig blev det här en hel del nytt att lära mig. Balebo - tja attha dubbelbosättning kanske. Kul att åf tag på skogschampinjoner och få se hur de odlas.
Kalmar slott och IKEA i Kalmar har jag besökt. Och visst är Kalmar en trevlig stad. Passerar här på vägen till Öland för att besöka vänner.
Pigga läppstift ger fin färg och lyser upp.
Önskar dig en fin vecka från Peking.

Anki sa...

Balebo ... ja, det var ett konstigt namn! Skogschampinjoner smakar kanske lite mer än den vanliga odlade arten, men inte tillnärmelsevis så mycket som de vilda arterna. Kul att du fick en guidad tur i svampodlingen :)
Många olika nyanser att välja på bland läppstiften ... snyggt!

anemonen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
anemonen sa...

Lancome Caprice 132 nu i rund hylsa