söndag 4 mars 2018

Skyltsöndag 4 mars

Hallon på Er Skyltare och alla andra.
 Nu var det av olika anledningar längesedan jag bloggade över huvud taget. På tal om huvud så visst är det ett huvud som ligger där, och glor på mig ibland vintergäcken som aldrig blommade hos mig. Några gröna fingrar det har jag aldrig haft, och jag kommer nog inte att få det heller.  Nåväl huvudet är inte i min ägo numera då Gubben min har flyttat till andra trakter där vi numera är så mycket. 
Kanske finner jag några roliga skyltar där i vår och sommar. Kanske roar den kroppslöse mannen..... för det är väl en av manligt kön..... de nya ägarna.


Jag tror jag behöver en kopp kaffe nu efter maten, och visst finns det Gevalia i mitt skafferi. 
Numera är Gevalia inte Gudagott. Gevalia det  bjuder man på när man får oväntat besök numera.
 Inte för att jag får oväntat besök så ofta så jag kan ha vilken kaffesort jag vill. Jag tror jag testar någon annan sort nästa gång men då skall det vara ett kaffe som är Gudagott.
Jag dansar vidare  till våren som väntar på sig, och lyssnar lite på en gammal stenkaka med Marie Dieke. Freddy heter låten, och kanske finns det någon som känner till både artisten och låten. Någon som jag som har varit med på den tiden när det spelades 78 varvare hemma om helgerna, och mor och far tog sig en svängom i finrummet.
Karusell det  har jag åkt många gånger, och om jag inte minns fel åkte jag det i somras när jag var hos Gubben min, och tog en promenad förbi lekparken. Där stod en gammal karusell, och barnslig som jag fortfarande är tog jag en runda, men utan mina ballerinor.
Trevlig vecka och tack för du håller igång fotokedjan.

6 kommentarer:

Ditte sa...

Vilken trevlig skyltkavalkad du bjuder på denna första marssöndag. Ja, oväntade besök är inte så vanliga numer. Men jag minns också en hel del av den gamla Gevaliareklamen. Och fler kaffesorter har ju tillkommit. Gamla grammofonskivor minns jag också och jag vet att mamma och pappa hade 78- varvare som först spelades på en vevgrammofon. Så småningom fick vi en radiogrammofon där de kunde spelas och märket "Karusell" hade jag på flera EP skivor. Undra om inte lill Babs sjöng där...
Kul att du har dessa kvar och namnet Marie Dieke känner jag igen.
Ballerinaskorna kan ju komma på lite när som.
Det fina huvudet gjorde sig bar där i rabatten och kansk har det nu fått en lika bra plats på ett nytt ställe. Hoppas.
Trevlig fortsart söndag.

BP sa...

Jamen! Det var då en riktig positiv överraskning att se dig i blogglandia igen! Och att du börjar med "min" Skyltsöndag - känner mig hedrad:-)
Å vilka toppen skyltar du har hittat! Stengubben är ju hur bra som helst - love it!
Gevalia's reklam med det oväntade besöket är ju en klassiker. En av de bästa reklamserier som gjorts i Sverige tycker jag, även om jag faktiskt inte dricker just det kaffet utan håller mig till Nespresso.
LP skivor har vi sparat massvis, men inga stenkakor. Men det är absolut en viss känsla med en "riktig" vinylskiva i stället för Spotify till exempel. Har hört ett reportage där man lovar att återuppta tillverkningen av "riktiga" skivor.

Tusen tack för en toppen skyltning och länken! Hoppas på återseende nästa söndag.

Svar: Du ville ha tips på en utmaning till: Kolla här! https://gemsweeklyphotochallenge.blogspot.se/
Temat har funnits i drygt ett år och har blivit en succé. Det är bara att hänga på!

Paula Merio sa...

Hej, ja du har verkligen haft en time-out, dags att tina upp nu i marssolen! Härlig Gevalie-reklam, men jag har slutat handla märket. Först gick dom ner från 500 till 450gram i paketet utan att sänka priset, nu har dom gått ner till 425g. Numera kollar jag kilopriset för jag gillar inte att man narras. Och gudagott är det inte, men acceptabelt i smaken. Zoega gillar jag nu, den mörkare varianten, riktigt fyllig och god.

Anki sa...

Snyggt stenansikte! Kaffe är ett måste - mycket kaffe ... och ofta :) Jodå, jag är i den åldern då det spelades stenkakor i barndomshemmet, men jag känner inte igen låten eller artisten ...
Kul skyltning!

Kicki sa...

Haha du har också hittat tillbaka! Jag har gjort några inlägg nu i år, få se hur länge det varar! Saknar skrivandet och skippar nog fotoutmaningarna här så länge, det får räcka på insta! Gillar din outfit med skorna!:)

Ama de casa sa...

Härlig skyltning! Gillar den gamla Gevaliareklamen :-)

Vi hade en gammal stenkaksgrammofon i sommarstugan, minns att jag ofta spelade en låt som hette nåt i stil med Heja-låten. Den var uppfriskande :-D