onsdag 4 juli 2018

Sommar och sol och bloggen har legat nere. Inget vidare för de som läser bloggen ibland. 
Den sommaren som har varit i år tar priset. Därför passar jag på och njuter för fullt och vill inte sitta vid datorn. Blogga med mobilen är inget alternativ för min del. Jag har varit på en liten kort tur i Blekinge och en till Oskarshamn och Färjestaden....
 ... så vi besökte Hästhallen utanför Torhamn då fiket på orten var stängt. Inga jämförbara saker men lite nytt vetande är inte fel det heller. Här finns ca 140 ristningar i sju grupper, men tyvärr är de på väg att försvinna, vilket jag blev ledsen över. Väder och vind har tagit hårt på dem. Ristningarna är daterade till bronsåldern omkring 1000 f.Kr Imponerande tycker jag.
 Här ståtar de små fiskarstugorna i rödaste rött med en klarblå himmel i bakgrunden. Ack så fint där är.
I veckan som kommer avser vi att besöka två närliggande platser varav ett är ett världsarv och det andra ett museum. Ibland glömmer man bort att det finns mycket att se i sin omgivning. 
Man i alla fall jag blir lätt hemmablind. 
Det skall vi råda bot på i år.


Bröllopsrondellen i Oskarshamn
Sedan har jag blivit med solhatt i  år. På grund av min hudcancer får jag inte sola, men jag vill också njuta av solen, och då finns det rejäla kvarnhjul att ta till. 
Dessutom var den på rea och det gillar ju en Snålänning aj jag menar Smålänning.
Solhatten på
Sommarhälsningar 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Trevligt! Fint med hällristningarna, de missade jag! Yvster

BP sa...

Bra med ett livstecken i alla fall! Den här sommaren tar verkligen priset, helt klart. Minns att (fotbolls-)sommaren 1994 gick i samma soliga tecken.
Härliga bilder som du har lagt upp. Ser att det inte går någon nöd på dig och att du njuter för fullt.
Osis dock vad gäller din hudcancer. Har en annan bloggkompis Ditte som också lider av det. Grymt!

PS. Tack för ditt livstecken även på min blogg. Det finns inte så många fotoutmaningar kvar, men kolla i min blogglista när du får upp lusten att blogga igen. Där finns ju Gemsweeklyphotochallenge och några till. DS.